Výlet za Proseccom

Výlet za Proseccom

Na konci septembra sme sa vybrali so zástupcami našich kľúčových klientov do Talianska, konkrétne do oblasti Valdobbiadene, kde to šumí Proseccom. 

Na konci septembra sme sa vybrali so zástupcami našich kľúčových klientov do Talianska, konkrétne do oblasti Valdobbiadene, kde to šumí Proseccom. Privítali nás vo vinárstve Terra Serena, kde nás sprevádzal syn majiteľa Luca Serrena a export manager Nicola Piovesana. Ocitli sme sa v ruchu výroby, kde sa ročne vyrobí 25 miliónov fliaš vína a ohromení najmodernejšou technológiou sme sledovali, ako fľaše prechádzajú automatickou linkou (10 000 fliaš za hodinu) až k zabaleniu a rozposlaniu do celého sveta. Pohostinnosť z Terra Sereny znásobilo ubytovanie vo vysoko položených viniciach a ich súkromnej vile s názvom Ville D'Arfanta. Na druhý deň sme sa vybrali na obhliadku slnečného statku Refrontelo, ktorý patrí vinárstvu Santa Margherita. Hrozno síce pestujú tu, ale potom ho prevážajú do výroby, ktorá sa nachádza v Portogruaro. A tak sme sa ako hrozno presunuli do centrálneho vinárstva, kde nás čakala príjemná degustácia Prosecca, ale aj Sauvignonu a Pinot Grigio značky Torresela. Očarila nás výroba šumivých vín Ca del Bosco, kde sa špeciálne starajú o to, aby hrozno neprechádzalo žiadnym stresom počas výroby. Šetrne sa nakladá, jemne sa kúpe v bublinkovom kúpeli a nežne spracúva. Jednoducho SPA – skutočné kúpele pre hrozno. V tento posledný slnečný letný deň sme si ešte naplno vychutnali skvelú taliansku gastronómiu, ponorili sa do vĺn mora a užili si posledné dúšky slnka a Prosecca.