Vína z Miluronu si Slováci zamilovali

Vína z Miluronu si Slováci zamilovali

Ríbezľové, čučoriedkové, bazové či brusnicové vína vzbudili po uvedení na trh veľký záujem v radoch spotrebiteľov. Vína, ktorých obľuba postupne narastá však majú za sebou hodnotenia skúsených znalcov. Svedčia o tom i prvé ocenenia a medaily, ktoré vinárstvo Miluron v posledných dvoch rokoch zozbieralo vo svete. Prečítajte si odpovede Marcela Borisa na naše zvedavé otázky. Všetky vína nájdete na eshope Wineplanet.sk.

Pôsobíte na trhu už nejaké obdobie, ako sa vyvíjajú preferencie konzumentov ovocných vín?

Vďaka kvalite, a citlivému prístupu k výrobe našich ovocných vín, cítime rast dopytu po našich vínach tak na Slovensku ako aj v zahraničí, čomu sa veľmi tešíme a sme skutočne milo prekvapení. 

Ktoré z vašich vín je napredávanejšie? Je ním ríbezľové víno alebo čučoriedka?

Víno z čiernych ríbezlí a čučoriedkové víno si menia priebežne prvé a druhé miesto v ich predajnosti. V tesnom závese im sekunduje bazové víno, višňové víno a ďalšie. 

Prichádza letná sezóna, viete nám odporučiť ako si užiť vaše víno počas tohto obdobia?

Naše vínko sa dá užiť počas celého roka, ale na letné mesiace sme si pripravili 3 druhy frizzante - s bazovým kvetom, extra dry a jahodové frizzante. Všetky majú jedinečnú chuť, a vytvárajú neopakovateľný chuťový zážitok.

O necelé 2 týždne vychádza na predaj naše jahodové frizzante na spôsob talianskeho Fragolina, a v júni nás čaká veľká novinka, na ktorú sa už všetci veľmi tešíme.  

Skúste našim čitateľom popísať výrobný proces niektorého z vašich vín.

Výrobný proces ovocnych vín, je veľmi podobný procesu výroby hroznových vín. Ide o prísne kontrolované fermentovanie (kvasenie) ovocia, jeho následná filtrácia, a úprava do podoby, ktorú naši zákazníci poznaju z fliaš. 

Ovocné vína sú určené na skoršiu konzumáciu, nie sú vhodné na archiváciu. Kvalitu vína však samozrejme určuje kvalita spracovaného ovocia, na čo si dávame obrovský pozor. Ovocie, ktoré spracovávame je vždy v najvyššej možnej kvalite. Snažíme sa podporovať najmä slovenských pestovateľov a teda nakupovať surovinu predovšetkým na Slovensku. 

Moja srdcovka je naše vinárstvo. Každý produkt je jedinečný, a s odstupom času sa k nemu vždy rad vrátim. Momentálne je môj favorit čierna ríbezla & arónia.