Page 66 - Taste&Enjoy-Leto-2019
P. 66
IN THE SPOTLIGHT
Ca' del Bosco
Cuvée Prestige
Taliansko, šumivé víno, sekt,
tradičná metóda – značkové –
neročníkové víno s nádychom
biskvitu
Asembláž odrôd Chardonnay,
Pinot Bianco a Pinot Nero. Dva
roky na kvasinkách a nízka dozáž.
Čisté a transparentné s ušľachtilým
prejavom. Jemné perlenie v ústach
zvýrazňuje ovocnú textúru a dlhý
minerálny záver. Skvelé k bruschette
s paradajkovo-bazalkovým tatarákom.
€€€€€
Obj. č. 511205100117_075
Ca' del Bosco
Cuvée Prestige Rosé
Taliansko, šumivé víno, sekt,
tradičná metóda
Kompozícia odrôd Pinot Nero
a Chardonnay. Nízka dozáž a 30
mesiacov na kvasinkách. Hravé,
elegantné, šarmantné s jedinečným
prejavom. Referencia medzi
„multivintage“ vínami oblasti. Skvelé
k plnenej raviole s červenou repou a
pošírovanou treskou.
€€€€€
Obj. č. 511205109905_075
Maurizio však už od začiatku robil veci
po svojom, vo Franciacorte inicioval
typ pestovania hrozna v čase, ktorý sa
považoval za revolučný: veľmi hustý,
s minimálnou vzdialenosťou medzi
viničom. A to bol len začiatok cesty,
ktorou sa ambiciózne vydal, rozhodol
Ca' del Bosco sa tiež odlíšiť pomocou najprísnejších
Vintage Collection Brut výrobných predpisov z hľadiska
Taliansko, šumivé víno, sekt, selektívnosti a kvalitatívnych pravidiel.
2013 tradičná metóda Vo vinohradoch Ca 'del Bosco sa preto
Od roku 1978 sa ročníková verzia používajú metódy s veľmi nízkym vplyvom
ponúka len v najlepších rokoch. Štyri
roky na kvasinkách garantujú víno na životné prostredie s minimálnym
s bohatou štruktúrou sekundárneho hnojením.
charakteru, štýl, komplexný výraz, ako
aj mimoriadny potenciál vyzrievania.
Rokmi Maurizio Zanella doviedol
€€€€€ svoju jedinečnú metódu Ca 'del Bosco
Obj. č. 511205100003-13_075
do dokonalosti. Jej základom je venovať
pozornosť každému malému detailu,
a to nepreháňame. Počas zberu je tak
rozhodujúci každý krok. Hrozno sa
najprv pozbiera a pretriedi, potom sa
prepravuje v malých nádobách, ktoré vážia
64 | 2/2019 WWW.TASTEANDENJOY.SK