Page 18 - Taste&Enjoy-Leto-2019
P. 18
EVENTS
Kupáž Dunaj a Frankovka modrá
v ružovej podobe je zaujímavá a odvážna
kombinácia bratov Kasnyikovcov.
Schiller Rosé 2016 má aspekt vína
Clairet z Bordeaux. Jemná ovocná vôňa
s dominanciou višní, fialiek a škorice.
Chuť je svieža, ovocná s jemne pikantnou
kyselinkou. Víno vyzrievalo 10 mesiacov
na jemných kaloch. Nový a zaujímavý štýl
využitia odrody Dunaj...
ďalšieho ročníka sa už nedočkáme. po kvapkách steká po stene kalicha.
Ochutnať Svätovavrinecké 2002 Komplexná vôňa čiernej ríbezle, Neuveriteľná koncentrácia vôní a chutí.
zo súkromného archívu Laca Šeba sušených sliviek a šípok neskôr prechádza Mirabelky, kandizované citrusy, sušené
z Karpatskej Perly je skutočný zážitok. do herbálnych tónov mäty a sladkého jablká, med, šupka vlašského orecha,
Vo vôni dominujú tóny čierneho čaju, drievka. Chuť je plná s výbornou karamel... Bohatá chuť, plynule nadväzuje
sušené šípky, čerešňový kompót a lesný harmóniou a tanínovou štruktúrou. na vôňu, vysoko koncentrovaná, medová
podrast. Chuť je neuveriteľne živá, Živelná a pritom pokorná Frankovka, s príjemnou stopou botritídy. Nekonečný
brusnice, šípkový džem, zdravé a dobre presne ako bol pán Regenda. Víno bolo záver.
integrované triesloviny, vitálna kyselinka. dekantované do karafy Riedel 24 hodín
Dlhý korenistý záver. Jemné, pokojné pred ochutnávaním. Ďalšie degustácie – júnové
a pritom živé. predprázdninové rozhovory – plynule
Na koniec degustácie čakajú dve sladké nadviažu na aprílové. Zostaneme ešte
Zo susednej Nitrianskej vinohradníckej vína. Ľadový Rizling rýnsky 2009 na Slovensku. Stretneme sa vo vinárstve
oblasti čaká na degustáciu Alibernet zo Château Belá. Vyrobiť ľadové víno Karpatská Perla.
Selection 2012 zo Žitavských viníc. Víno pri stále meniacich sa klimatických
má výrazný odrodový charakter, čierna podmienkach je veľmi odvážne. 2009
ríbezľa, čučoriedky, sušené slivky doplnené bol vynikajúci ročník. V kalichu má
tónmi cédrového dreva a vanilky. Chuť je Rizling až olejovitú štruktúru. Ušľachtilá
bohatá, koncentrovaná, ovocno-korenistá vôňa kandizovaných citrusov, marhúľ,
s termickým charakterom. Žitavské vinice medu, kamiliek, jemný kerozínový dotyk.
sú verné svojmu štýlu. Chuť je koncentrovaná, ovocno-medová
s pikantnou kyselinkou, pečené jablko
Naša cesta pokračuje na východ Slovenska so škoricou. Výborná textúra, elegancia
až takmer k hraniciam Ukrajiny. Kto a harmónia. Dlhý záver s potenciálom
hovorí, že na východe už nič nie je, mýli na vyzrievanie.
sa. Práve tu, v bývalej škole, vznikla
neustále vyvíjajúca sa Frankovka modrá Ochutnať Tokajskú výberovú esenciu
2006 z vinárstva Fundus Regius. Pre mňa ročníka 2000 od Jara Ostrožoviča je
TOP slovenská Frankovka. Bohužiaľ, sviatkom. Pre mňa prvýkrát. Víno takmer
16 | 2/2019 WWW.TASTEANDENJOY.SK